Zasjedao Općinski štab Civilne zaštite Jablanica

POZIV GRAĐANIMA DA SE OBAVEZNO VAKCINIŠU

U četvrtak 23.09.2021. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, uz predsjedavanje Komandanta štaba Damira Šabanovića, održana je V sjednica Općinskog štaba Civilne zaštite na kojoj je razmatran  i usvojen Izvod iz zapisnika sa predhodne sjednice, razmatran odgovor na vijećničko pitanje, te razmatrano stanje epidemiološke situacije na području općine Jablanica.

Razmatrajući aktuelnu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom Covid 19, konstatovano je da je od početka epidemije do danas na području općine Jablanica evidentirano 1326 pozitivnih pacijenata, od čega je umrlo 28 naših sugrađana i sugrađanki. Do sada je u Domu zdravlja Jablanica vakcinisano prvom dozom 2698, a revakcinisano 1265 pacijenata. Obzirom da se već u narednom periodu slijedi revakcinacija drugom dozom vakcina, njih oko 700, očekuje se da će broj revakcinisanih premašiti 2000.

Općinski štab Civilne zaštite ponovo poziva građane općine Jablanica koji se do sada nisu vakcinisali da to učine čim prije, te sve stanovnike sa područja općine Jablanica koji su se vakcinisali van matične općine da se jave  svom porodičnom ljekaru radi ažuriranja i tačnosti evidencije. Oćinski štab Civilne zaštite Jablanica upućuje poziv svim predsjednicima i povjerenicima  u Mjesnim zajednicama da izvrše evidentiranje lica koja iz različitih razloga ne mogu doći da se vakcinišu u Dom zdravlja Jablanica, da o istima obavjeste Općinski štab Civilne zaštite Jablanica, kako bi se  planirao i organizovao jednokratni dolazak medicinskog osoblja Doma zdravlja na mjesna područja i izvršilo vakcinisanje građana.

Općinski štab Civilne zaštite Jablanica ponovo  upućuje apel građankama i građanima Jablanice da se u svijetlu pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom na području naše ali i susjednih općina HNK, dosljedno pridržavaju svih predviđenih epidemioloških mjera lične i kolektivne  zaštite stanovništva.