Javno preduzeće Radio televizija Jablanica

Općinsko vijeće Jablanica je osnovalo JP RTV Jablanicu 24.2.1999. godine. JP RTV JABLANICA je jedina lokalna RTV stanica koja svoj program emituje kroz kablovsku TV u užem gradskom području. RTV Jablanica je samostalna u obavljanu djelatnosti i ima uređivačku nezavisnost naročito u oblasti kao što su:


- Planiranje i proizvodnja programa;
- Utvrđivanje programske šeme;
- Uređivanje i prezentiranje vijesti i informativnog programa.

Program RTV JABLANICA služi interesu javnosti i mora biti u skladu sa profesionalnim standardima i propisima i pravilima Regulatorne agencije za komunikacije.
Program RTV JABLANICA istinito, cjelovito, nepristrasno i pravovremeno informiše javnost o političkim, privrednim, obrazovnim, religijskim, kulturnim, sportskim i drugim događajima na području općine, Kantona i šire.
Program RTV JABLANICA uvažava nacionalne, regionalne, tradicijske, vjerske, kulturne, jezičke i druge karakteristike konstitutivnih naroda i također afirmiše kulturne i druge potrebe nacionalnih manjina.
JP RTV je lokalni medij koji je radio na informisanju građana putem proizvodnje i emitovanja programa.
U okviru TV programa, pripremaju se i emituju emisije „Dnevnik“ i „Hronika sedmice“, snimci svih sjednica Općinskog vijeća Jablanica, prigodne emisije u povodu obilježavanja značajnih datuma, emisije u povodu vjerskih i drugih praznika, sportske emisije i snimci sportskih događaja, „Jutarnji radijski program“ kroz kablovsku mrežu se emituje od ponedjeljka do petka (od 8 do 9h), a subotom (od 9 do 10h), „Video strane“ (emitovanje od ponedjeljka do petka od 10 do 17h).
Novinari RTV Jablanica o događajima iz Jablanice izvještavaju za FTV, Federalni radio, BHR1, Dnevni avaz, ONAS-u, Sport, Radio Konjic, Radio Ramu, a JP RTV Jablanica je ostvarila i saradnju s dopisnicima „Oslobođenja“ i „Jutarnjih novina“.
U sklopu obilježavanja Dana općine Jablanica otvoren je Radio-Jablanica a čast da ga svečano otvori pripala je općinskom načelniku Salemu Dediću koji je u društvu sa direktoricom  RTV Jablanica Fahirom Dželilović putem radio talasa na frekvenciji 94,7 MZ čestitao građanima Jablanice njihov praznik.
Kontakt informacije:

JAVNO PREDUZEĆE
„RADIO TELEVIZIJA JABLANICA“
JABLANICA
Trg Oslobođenja b.b.
tel./fax: 036/752 – 850
tel: 036/753 – 123
e–mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.