Obavijest za zainteresirane subjekte u okviru nove faze Via Dinarica projekta “Održivi turizam za zeleni razvoj duž staza Via Dinarice u BiH„

Svim zainteresiranim subjektima u Bosni i Hercegovini

OBAVIJEST

Obavještavamo zainteresirane subjekte da je u okviru nove faze Via Dinarica projekta “Održivi turizam za zeleni razvoj duž staza Via Dinarice u BiH„ objavljen Inovacijski izazov za podnošenje ideja za dodjelu bespovratnih sredstava u tri tematske oblasti:

1. Zelene inicijative
2. Integracija novih tehnologija i
3. Integracija kulturno-umjetničkih sadržaja.

Rok za podnošenje koncepata sa opisanim inovacijskim idejama za sve zainteresirane i kvalificirane subjekte je 21.5.2024. godine, a prijave  se obavljaju isključivo putem platforme Otvorenih inovacija.   

Podnositelji prijava koji imaju pravo prijaviti se na ovaj Inovacijski izazov su: pojedinci, turistička preduzeća i obrti, turistički operateri i agencije, udruženja, organizacije, sportski klubovi, planinarska društva, obrazovne institucije, jedinice lokalne samouprave (JLS), javne ustanove te organizacije koje upravljaju zaštićenim prirodnim i kulturnim vrijednostima iz cijele Bosne i Hercegovine, s napomenom da se ideje moraju realizirati na lokalitetima bijele, zelene i plave staze Via Dinarice u BiH.
 
Info sesija za ovaj Inovacijski izazov će se održati online 8.5.2024. godine u 11:00 sati, a prijave za istu se primaju do 6.5.2024. do 16:00 sati ovdje.


Info sesija će biti održana putem online platforme (Microsoft Teams) za video i audio konferencije.
 
Za više informacija i detalja o ovom Inovacijskom izazovu posjetite link:
https://otvoreneinovacije.ba/bs-Latn-BA/challenges/12/inovacijski-izazov-via-dinarica


Federalno ministarstvo okoliša i turizma