PRIJEM 48. GENERACIJE MATURANATA

U četvrtak 23.05.2024. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Općine Jablanca, Općinski načelnik Damir Šabanović, primio je 48. generaciju maturanata, predvođenih direktoricom Srednje škole Sabinom Palić i profesorom Abujazinom Sirćom.

Ove godine školovanje u JU Srednja škola Jablanica uspješno su završila 43 učenika/ce. Općinski načelnik uputio je  čestitku svim učenicima i nastavnom osoblju škole na uspjehu i vladanju. Prijatno druženje maturanata 48. generacije nastavljeno je zanimljivim razgovorima o njihovoj budućnosti i pozitivnim iskustvima koja će sa sobom ponijeti iz jablaničke srednje škole.

Odlukom Općinskog načelnika, svakom  jablaničkom maturantu koji ove godine završava Srednju školu dodjeliće se po 300,00 KM.  Obilježavanje značajnog  jubileja 50 godina postojanja JU Srednja škola Jablanica, održat će se  24.5.2024.godine u Kino sali OK „Pod istim suncem“, na kojem će biti između ostalog proglašen učenik/ca generacije. Maturska večer će se održati u petak 31.5.2024. godine.