OBILJEŽENA 81. GODIŠNJICA BITKE NA NERETVI

U organizaciji SABNOR-a Bosne i Hercegovine, UABNOR-a Jablanica, Društva “Josip Broz Tito“ iz Jablanice, Općine Jablanica, Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi“ ,  u prisustvu brojnih  antifašista iz BiH i gostiju iz susjednih država, te diplomatskog kora u BiH, na Memorijalnom kompleksu u Jablanici,  u subotu 11.05. 2024. godine obilježena je 81. godišnjica Bitke za ranjenike na Neretvi.
Program obilježavanja započeo je u petak otvoranjem Izložbe “Ranjenici na Krstacu”, autora Belme Halilhodžić i Armina Balića. Takođe je povodom godišnjice Bitke na Neretvi, u organizaciji SABNOR-a BiH  organizovan Okrugli sto na temu: “Spomenici antifašizma – jučer, danas, sutra”.
Program obilježavanja „najhumanije bitke u historiji ratovanja“   započeo je polaganjem  vijenaca,  te odavanjem počasti svima onima koji su dali svoje živote za slobodu. Vijence i cvijeće su položile mnogobrojne delegacije antifašista iz BiH i regiona, predstavnici političkih stranaka, predstavnici diplomatskog kora,  kao i drugih udruženja koja baštine antifašističku tradiciju na ovim prostorima.
U povodu 81. godišnjice „Bitke za ranjenike na Neretvi“ na vanjskoj pozornici  Muzeja „Bitka za ranjenike na Neretvi“ okupljenima  se  obratilo više zvanica i gostiju.