JABLANICA - GRAD, PRIRODA I LJUDI

Drage građanke i građani,
na adresu Općine su, kroz poziv za dostavljanje autorskih fotografija na temu JABLANICA - GRAD, PRIRODA I LJUDI pristigle 92 fotografije 14 autora i autorica.
Proces selekcije fotografija za kalendar nije bio nimalo jednostavan, pa smo stoga odlučili da umjesto fotografije za mjesec decembar prikažemo sve pristigle radove. Fotografije ćemo sa ponosom koristiti za promociju naše Jablanice, uz obavezno navođenje autora.

Iako su sve fotografije ljudi, grada, prirode i okoline Jablanice izuzetne, neke od njih zbog svoje orijentacije, i slabije kvalitete i veličine nisu mogle biti iskorištene za kalendar. Ali, to ne umanjuje njihovu ljepotu i vrijednost, i zbog toga se zahvaljujemo svim učesnicima:
Emina Mravović, Said Tufek, Nihad Širić, Arman Rizvić, Nermin Širić, Alma Hindić, Zijad Omerović, Jasmin Ovnović, Sejo Ivković, Amel Ćosić, Emir Širić, Edin Drežnjak, Dženana Ivković i Omer Zebić.
Općina Jablanica je pripremila poklon pakete za svih 14 učesnika koji će im biti dodijeljeni u sedmici obilježavanja Dana Općine.
U nastavku uživajte u fotografijama koje će se naći na kalendaru za 2023. godinu.