Članak je filtriran: Juni 2018

Stanovanje uz podršku - video

Odvojite minutu i pogledajte video o "stanovanju uz podršku" u Trebinju! Civilno društvo u saradnji sa opštinama i gradovima u BiH kroz #ReLOaD program unapređuje kvalitet života osoba sa invaliditetom, što potiče samostalnost i integraciju u društvo.

ODRŽANA XX. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Sjednica je održana u četvrtak  28.06.2018. godine, u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati, a završena u 11,50  sati. Sjednici je prisustvovalo  19 vijećnika.

Čestitka Omeru Dervišbegoviću članu TK ”Jablanica” u povodu izuzetnog uspjeha i osvajanja II mjesta na rejting turniru “Ajvatovica 2018”

U povodu  izuzetnog uspjeha i osvajanja II mjesta na rejting turniru  “Ajvatovica 2018”., Omeru Dervišbegoviću članu  TK”Jablanica” koji je postigao u konkurenciji 93 tavlaša iz 13 klubova upućujem najiskrenije čestitke.
Uspjeh našeg takmičara nije nas iznenadio nego je naprotiv, potvrdio da se u Jablanici njeguje zavidan kvalitet ove drevne igre.

XXIII SJEDNICA VIJEĆA ZA KONKURENTNOST OPĆINE JABLANICA

Vijeće za konkurentnost općine Jablanica, u srijedu 27.06.2018. godine, održalo je svoju XXIII redovnu sjednicu na kojoj je razmatran izvod iz zapisnika sa XXII sjednice  vijeća, Nacrt odluke o općinskim administrativnim taksama, raspravljano o Inicijativi za izmjenu i dopunu Odluke-Program poticaja MSP u općini Jablanica u 2018. godini te o Prijedlogu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u općini Jablanica.

IZGRAĐENA PUTNIČKA PLATFORMA NA ŽELJEZNIČKOM PRISTANIŠTU

Betoniranjem putničke platforme na jablaničkom željezničkom pristaništu, koje su izveli radnici preduzeća Željeznice FBiH, okončan je projekat rekonstrukcije objekta željezničke stanice Jablanica, djela pristupnog  puta  u naselju Gostovišće, MZ Lug  te rekonstrukcija javne rasvjete na istoj trasi koji je Općina Jablanica uz sufinansiranje projekta  sa Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK uspješno okončala.

DODIJELJENA SREDSTVA ZA RJEŠAVANJE STAMBENIH POTREBA BORAČKIM KATEGORIJAMA

U skladu sa Odlukom o raspodjeli sredstva za rješavanje stambenih potreba boračkih populacija za 2018. godinu iz Budžeta Općine Jablanica, koju je donijelo Općinsko vijeće  Jablanica na  svojoj XIX sjednici održanoj 31.05.2018. godine, u utorak 26.06.2018. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica,  Općinski načelnik Salem Dedić  potpisao je 11 ugovora,  sa pripadnicima boračkih populacija. Tom prilikom dodijeljena su sredstva kao pomoć u rješavanju stambenih potreba boračkih populacija u ukupnom iznosu od 30.000,00 KM.

POTPISANI UGOVORI SA NVO I OMLADINSKIM ORGANIZACIJAMA ZA 2018. GODINU

U skladu sa Odlukom o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama iz Budžeta – Proračuna Općine Jablanica za 2018. godinu po LOD metodologiji,  u utorak 26.06.2018. godine, Općinski načelnik  Salem Dedić potpisao je  ugovore sa predstavnicima Nevladinih organizacija sa područja općine Jablanica, čije je projekte podržalo Općinsko vijeće Jablanica  na  sjednici održanoj 31.05.2018. godine, a koji su prošli propisanu proceduru odabira za finansiranje iz budžeta Općine Jablanica za 2018. godinu.