ZAVRŠAVAJU SE RADOVI NA IZGRADNJI SAOBRAĆAJNICE TROKUĆE-S 100 I OTPOČINJU NOVI

U skladu sa ugovorenim  radovima otvorenog postupka javne nabavke, radnici preduzeća „KOPEX DODIG“ d.o.o ČITLUK završavaju  radove na izgradnji  asfaltnog puta Trokuće-S 100. 

U petak 15.09.2023. godine postavljen je prvi sloj asfalta dok će narednog dana biti postavljen završni sloj. Tokom neredne sedmice kako je planirano postaviće se stubišna rasvjeta duž saobraćajnice. U projektu izgradnje saobraćajnice radovi su obuhvatili pripremne i zemljane radove, izradu gornjeg stroja saobraćajnice sa asfaltiranjem i postavljanjem ivičnjaka, kanalizacione radove i postavljanje ulične rasvjete. Vrijednost ugovorenih  radova na ovom projektu iznosila je 101.216,52 KM sa PDV-om. Realizaciju ovog projekta omogućila je Općina Jablanica sredstavima općinskog budžeta.
 U petak 15.09.2023. godine Općinski načelnik Damir Šabanović i direktor preduzeća „KOPEX DODIG“ d.o.o ČITLUK  potpisali su  novi ugovor za izvođenje radova u MZ Glogošnica. Radovi su ugovoreni kako bi se poboljšali sigurnosni uslovi na lokalnom putu Djevor-Žarnik-Dragan Selo, a podrazumijevaju izgradnju betonskog zida, odvoda, uklanjanje i zamjenu oštećenog asfalta i popravljanje ulegnuća na sabraćajnici. Početak izvođenja radova planiran je u što skorijem roku, po uvođenje izvođača u posao. Ovim projektima unaprijeđenja infrastrukture Općina Jablanica jasno pokazuje svoju predanost u stvaranju boljih uslova za svoje građane.