STRUČNI SKUP „LOKALNA PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE – PRAKSA I ISKUSTVO“

U sali Općine Jablanica, u ponedjeljak 22.05.2023. godine, uz podršku  Evropske Unije i Međunarodne organizacije rada, a u organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao  LINK-Mostar  uz prisustvo članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Jablanica i Gornji Vakuf – Uskoplje te predstavnika ILO,  održan je  stručni skup „Lokalna partnerstva za zapošljavanje – praksa i iskustvo“. Prisutnim učesnicima   obratili su se  Općinski načelnik Damir Šabanović, Nadja Azra Uzunović iz Međunarodne organizacija rada i  Alisa Gekić, Izvršna direktorica LiNK Mostar. O radu LPZ MENTOR i programu subvencioniranja  privrednih subjekata govorili su Adnan Ramić, savjetnik načelnika Općine Gornji vakuf-Uskoplje i predstavnica Općine Jablanica Jasminka Omanović.

Na skupu je predstavljen rad lokalnog partnerstava Jablanica – Gornji Vakuf – Uskoplje, te razgovarano o praksama i naučenim lekcijama.  Bilo je riječi i o mogućnostima programa zapošljavanja te  iskustvima u zapošljavanju kroz obuke koje su  prezentovali   predstavnici Udruženja privrednika Jablanica, ATT d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje i  Centar kreativnih industrija Jablanica. Moderator Stručnog skupa bio je Armin Alijagić, ekspert lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Projekat „Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje“ u partnerstvu implementiraju Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Općina Jablanica, Općina Gornji Vakuf - Uskoplje, Služba za zapošljavanje HNK, Služba za zapošljavanje SBK, JU Srednja Škola Jablanica, Mašinski fakultet Mostar, Jablanit d.o.o. Jablanica i ATT d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje. Projekat se provodi u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ koji finansira Evropska unija u iznosu od 4 miliona eura, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).