OPĆINSKI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE JABLANICA ODRŽAO 8. SJEDNICU ŠTABA

U petak 21.01.2022. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, uz predsjedavanje Komandanta štaba Damira Šabanovića, održana je 8. sjednica Općinskog štaba Civilne zaštite na kojoj je razmatran i usvojen Izvod iz zapisnika sa šeste i sedme sjednice, te razmatrano aktuelno  stanja epidemiološke situacije na području Općine Jablanica.

Općinski štab je podržao stav Kriznog tima škole i Aktiva Vijeća roditelja O.Š. „Suljo Čilić“, da se od ponedjeljka 24.01.2022. godine nastavi sa redovnim odvijanjem nastavnog procesa u Osnovnoj školi „Suljo Čilić“, uz poštivanje svih propisanih mjera.
Općinski štab Civilne zaštite Jablanica ponovo  upućuje apel  građankama i građanima Jablanice da se u svijetlu pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom na području naše, kao i susjednih općina HNK, dosljedno pridržavaju svih predviđenih epidemioloških mjera lične i kolektivne  zaštite stanovništva.
Općinski štab Civilne zaštite općine Jablanica još jednom poziva građane općine Jablanica koji se do sada nisu vakcinisali, da to učine što prije, jer time doprinose očuvanju svog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.