Općinski načelnik Damir Šabanović razgovarao sa predstavnicima UNDP

Općinski načelnik Damir Šabanović sastao se danas sa predstavnicima UNDP-a, sa kojima je razgovarao o dosadašnjoj uspješnoj saradnji te o budućim zajedničkim aktivnostima i projektima koji će biti realizovani u općini Jablanica.
Sastanku su prisustvovali Nasir Nalić, projektni menadžer i Kerim Žujo, terenski službenik.
U fokusu razgovora bila je realizacija projekta „Jačanje uloge Mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u koji je uključena i općina Jablanica.
Tokom susreta naglašena je važnost međusobne saradnje, te istaknut značaj još aktivnijeg i većeg učešća građana u kreiranju prijedloga projekata i njihovoj realizaciji.
“Općina Jablanica cijeni podršku i pomoć Vlade Švedske i Švicarske kroz realizaciju projekta “Jačanje uloge Mjesnih zajednica u BiH”, na čemu smo jako zahvalni. Siguran sam da će budućnost donijeti nove ideje i zajedničke projekte na obostranu radost, a u interesu poboljšanja kvaliteta života svakog stanovnika općine Jablanica”, naglasio je općinski načelnik Damir Šabanović.
Sagovornici su se složili da nastavljaju dobre odnose i intenzivnu saradnju i u budućnosti, a općinski načelnik se zahvalio delegaciji UNDP-a na posjeti.
Projekat „Jačanje uloge Mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, a finansiraju ga Vlada Švedske i Švicarska.