ODRŽANA JAVNA RASPRAVA ZA „CILJANE IZMJENE RP CENTAR 1“ I „CILJANE IZMJENE RP CENTAR 2“

U ponedjeljak 9.11.2020. godine u Kino Sali Jablanica održana je održana Javna rasprava za „Ciljane izmjene Regulacioni plan  Gradski centar 1“ i „Ciljane izmjene Regulacioni plan Gradski centar 2“.

Ciljane izmjene Regulacioni plan  „Gradski centar 1“ je obuhvatio saobraćajno rješenje od poteza Sportske dvorane do raskrsnice  M-17 i M-16.2 planirajući kružni tok, te uspostavljanje treće trake u ulici Jaroslava Černija. Izmjene plana su urađene u skladu sa smjernicama datim od JP Ceste Federacije BiH, za koje je urađen idejni i glavni projekat. Nosilac izrade plana je „Plan“ d.o.o. Konjic.


Ciljane izmjene Regulacioni plan  „Gradski centar 2“ je obuhvatio mikrolokalitet na kojem se nalazi poslovni objekat „San“. Na tom lokalitetu, na inicijativu investitora, a što je Služba ocjenila kao opravdanom,  planiran je kolektivni stambeno-poslovni objekat sa 40 stambenih jedinica i podzemnom garažom. Nosilac izrade plana je „Ecoplan“ d.o.o. Mostar.
Uvodne napomene, u ime nosioca pripreme dokumenta, dao je Stručni savjetnik za pravne poslove u Službi za prostorno uređenje, građenje, zaštitu okoline i stambeno-komunalne poslove Nermin Kovačević, a ispred nosioca izrade dokumenta „Ciljane izmjene Regulacioni plan  Gradski centar 1“, prisutnima se obratio Dženan Kovačić, a  ispred nosioca izrade dokumenta „Ciljane izmjene Regulacioni plan Gradski centar 2“ obratila se Anđelka Vojvodić „Ecoplan“ d.o.o. Mostar
Svi oni koji nisu učestvovali na današnjoj javnoj raspravi: građani, udruženja građana, javna preduzeća, ustanove, pravna i fizička lica, političke organizacije i svi zainteresovani subjekti, svoje pismene prijedloge, primjedbe i sugestije mogu dostaviti Službi za upravu za prostorno uređenje, građenje, zaštitu okoline, stambeno-komunalne poslove ili u Šalter-salu općine Jablanica, šalter broj  1. do 13.11.2020. godine, kada se zaključuje javna rasprava.

Nacrt  dokumenta  „Ciljane izmjene Regulacioni plan  Gradski centar 1“ i „Ciljane izmjene Regulacioni plan Gradski centar 2“, mogu se preuzeti na službenoj web stranici Općine Jablanica (www.jablanica.ba).

Služba za upravu za prostorno uređenje, građenje,
zaštitu okoline  i stambeno-komunalne poslove