ODRŽAN 3. BICIKLISTIČKI MARATON “NAŠA NERETVA, OD IZVORA DO UŠĆA”

Proteklog vikenda održan je 3. Biciklistički maraton “Naša Neretva, od izvora do ušća”, koji organizuje gospođa Dragica Krmek iz Metkovića uz podršku Biciklističkog kluba Metković.

Nekoliko biciklista vozilo je rutom od izvora rijeke Neretve, preko Konjica, Jablanice, Mostara, Čapljine i Metkovića, pa sve do ušća.
Ideja za pokretanjem Biciklističkog maratona, potekla je od gospođe Dragice Krmek. Kako kaže, cilj ovogodišnjeg Maratona je podrška za svu djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove hrabre, neumorne roditelje.

“Želim se zahvaliti općinskom načelniku Damiru Šabanoviću i općini Jablanica na podršci i pomoći. Kao mali znak pažnje, našim domaćinima poklonili smo LOGO crtež ovogodišnjeg đira, koji su nacrtala djeca s teškoćama u razvoju iz Udruge Leptirići, kojima je ovogodišnji Maraton i posvećen, kao i svim osobama sa invaliditetom i njihovim hrabrim i neumornim roditeljima”.

Učesnicima ovogodišnjeg Maratona pridružio se i općinski načelnik, Damir Šabanović, koji je odvozio dionicu kroz Jablanicu.
“Organizator je spojio ljubav prema biciklizmu i ljepotama rijeke Neretve, a posebno sam sretan što je treći po redu Biciklistički maraton, motivisan podršci djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i njihovim roditeljima”, istakao je Šabanović.