OBILJEŽENA 31-GODIŠNJICA FORMIRANJA 4. KORPUSA ARBIH U JABLANICI

U petak, 17. novembra 2023. godine,  u povodu Dana 4. Korpusa ARBiH i 31. godišnjice formiranja, u organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih udruženja HNK-a na  mjesnim mezaristanima i spomen obilježjima položeno je cvijeće i  odata počast  šehidima, poginulim i nestalim boracima  4. Korpusa Armije u Konjicu, Prozoru, Jablanici, Stocu i Čapljini.
Na šehidskom haremu Jasen u Jablanici proučen je Jasin-šerif za duše jablaničkih šehida, a na Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim, umrlim i nestalim borcima  odbrambenog–oslobodilačkog rata „1992-95,“ delegacije  su položile su cvijeće, a zatim se član odbora za obilježavanje 31-godišnjice 4. Korpusa Armije RBiH Emrudin Bešić, obratio okupljenim građanima, porodicama šehida i poginulih boraca,  saborcima iz jedinica 4. korpusa ARBiH,   te učenicima Jablanice.
U okviru obilježavanja  godišnjice 17.11.2023. godine u 13 sati u Amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić”, bit će održana Javna tribina pod nazivom  “Uloga i značaj 4. korpusa ARBiH u odbrambeno-oslobodilaškom ratu”.