OBILJEŽAVANJE RAMAZANSKG BAJRAMA I DANA ŠEHIDA U JABLANICI

Završetak  mjeseca Ramazana i ramazanski Bajram u Jablanici obilježen je na primjeren i dostojanstven način. Bajram namaz je klanjan u ponedjeljak 2.5.2022. godine na devet lokaliteta na području općine, a centralna svečanost obilježavanja Bajram namaza obavljena je u Čaršijskoj džamiji  koju je predvodio Glavni imam Medžlisa IZ Jablanica,  Ekrem  ef. Hodžić.

U utorak,3.5.2022.godine, drugog dana ramazanskog Bajrama koji se obilježava i kao Dan šehida, u organizaciji porodica šehida i poginulih boraca i općine Jablanica mješovite delegacije predvođene jablaničkim imamima  obišle su  svih 27 mezaristana i šehitluka na području općine Jablanica, a nakon toga u prisustvu velikog broja članova iz redova boračkih kategorija i  građana Jablanice  na gradskom mezaristanu i šehitluku   „Jasen“ u Jablanici poklonjena je dova Jasin-šerif za duše svih šehida.

Na Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim, nestalim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. delegacije Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Udruženja Ratnih vojnih invalida, Jedinstvene organizacije boraca, Općine Jablanica i mnoge druge, položile su bukete cvijeća i proučili Fatihu.