DELEGACIJA OPĆINE JABLANICA NA OTVARANJU 23. MEĐUNARODNOG SAJMA U MOSTARU

U Mostaru je, nakon dvogodišnje pauze, u utorak  5.aprila 2022. godine svečano otvoren 23. Međunarodni sajam privrede. Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Mađarska, koja  je sa svojim izlagačima predstavila privrednu, gastronomsku i kulturnu ponudu, a na sajmu su prisutni i izlagači iz drugih zemalja regije i svijeta: Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke, Turske.

Delegacija općine Jablanica predvođena Općinskim načelnikom Damirom Šabanovićem i njegovim saradnicima, prisustvovala je otvaranju sajma i posjetila štand UŽ „Most“ Jablanica, koje je  već dugi niz godina prisutno  na ovom sajmu.
Mostarski sajam, jedna od najznačajnijih i najposjećenijih privrednih manifestacija u regiji i  održava se  u Slobodnoj zoni Hercegovine, na 30.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora. Na sajmu se tradicionalno predstavljaju privredni subjekti iz skoro svih grana privrede, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti, zatim IT sektor i elektroindustrija.