Januar 2019

ODRŽANA 25. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Sjednica je održana u utorak 29.01.2019. godine, u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9.00 sati, a završena u  18.05 sati. Prisustvovalo je 17 vijećnika.

OPĆINSKI NAČELNIK PRIREDIO PRIJEM ZA DENISA AVDIĆA

Općinski načelnik Salem Dedić u ponedjeljak  28.01.2018. godine je u povodu velikog međunarodnog uspjeha,  priredio prijem  za Denisa Avdića, trinaestogodišnjeg dječaka  iz Jablanice  koji je  u konkurenciji 6.000 radova iz 79 zemalja svijeta, ostvario pobjedu u svojoj starosnoj  kategoriji,  uradivši  esej i crtež na temu: „Neka prevlada mir“, a  u povodu „Međunarodnog dana mira“ na međunarodnom takmičenju u Njujorku, podržanog od strane UNESCO-a. Prijemu su prisustvovali direktor JU  Osnovna škola „Suljo Čilić“ Edin Idrizović i Pomoćnik načelnika Amela Muratović.

ODRŽANA RASPRAVA O REVIDIRANOJ STRATEGIJI RAZVOJA OPĆINE

U sklopu pripreme dokumenta koji će biti razmatran na 25. Sjednici Općinskog vijeća Jablanica, zakazane za 29.01.2019. godine, u ponedjeljak  28.01.2019. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica održana je rasprava o Strategiji razvoja Općine Jablanica 2014.- 2023. godine (revidirana za period 2019.-2023. godine).

SAOPŠTENJE IZ UREDA NAČELNIKA

Iznenađeni iznesenim neistinama, neznanjem i neinformiranošću od strane  Opštinskog odbora Demokratske Fronte Jablanica, iznesene u sinoćnjem saopćenju ove stranke a koje se odnosi na komentarisanje situacije  vezane  za održavanje saobraćajnica na području općine Jablanica u vrijeme sniježnih padavina, Općinski načelnik i Pomoćnik općinskog načelnika za Civilnu zaštitu  općine Jablanica, pozivaju predsjednika Općinskog odbora Demokratske Fronte Jablanica da zajednički učestvuje, u skladu sa programskom šemom RTV Jablanica, u debatnoj emisiji  u narednih sedam dana,  kako bismo raspravili o neistinito iznesenim tvrdnjama te i o svim drugim pitanjima.