Članak je filtriran: April 2018

ZAKAZANA 18. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Na osnovu člana 18. stav 2.  i  člana 71. stav 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća  Jablanica (“Službeni glasnik Općine Jablanica”,  broj: 4/09, 7/10, 7/15 i 8/16), Predsjedavajući Općinskog vijeća Mate Mijić sazvao je XVIII (18) sjednicu Općinskog vijeća Jablanica.

ODRŽAN 39. I 40. SASTANAK IZVJEŠTAVANJA PO SISTEMU 48

U četvrtak 19.04.2018. godine održani su 39. i 40. redovni  sastanci  izvještavanja po sistemu 48, kojem su prisustvovali Općinski načelnik, sekretar općinskog organa,  pomoćnici općinskog načelnika, službenici na sistemu 48, predstavnik JKP „Jablanica“ dd u stečaju, direktori JU i JP,  a   razmatrani su izvještaji i analiza zaključka sa predhodnog izvještavanja, te izvještaji i analiza o odgovorima na  pitanja zaprimljenih u Call centru za općinske službe, komunalnu inspekciju Općine Jablanica, JKP „Jablanica“ dd u stečaju za mart 2018. godine, izvještaji općinskih službi za mart 2018. te izvještaji  JU i JP za  mart 2018.

Čestitka u povodu 15. aprila – Dana Armije RBIH

U povodu 15. aprila Dana Armije RBiH i 26-godišnjice njenog  formiranja,   upućujem najiskrenije čestitke svim bivšim pripadnicima Armije Republike  Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih boraca, ratnim vojnim invalidima i svim patriotima koji su stali u u odbranu naše domovine.

ODRŽANA RADIONICA „RAZVOJ TURIZMA NA TRI JEZERA“

U Sali za sjednice Općinskog vijeća jablanica u četvrtak 12.04.2018. godine, održana je radionica „Razvoj turizma na tri jezera“ finansiranog iz zajedničkog Programa Evropske unije i Njemačke vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH (EU Prolocal), GIZ (Deutsche Gesellschaft fir Internationale Zusammenenarbeit-GmbH. Implemantator projekta je Udruženje LINK Mostar.

REKONSTRUKCIJA ŠKOLSKOG DVORIŠTA U JU OSNOVA ŠKOLA „SULJO ČILIĆ“

Kao dio planiranih  infrastrukturnih radova u JU Osnovna Škola „Suljo Čilić“ izvode se radovi rekonstrukcije školskog dvorišta. Radnici preduzeća  „Babić“ d.o.o. Jablanica već su izvršili pripremne radove skidanje starog sloja asfalta, skidanja ivičnjaka te vađenje visokog drveta i šiblja.