Članak je filtriran: Maj 2017

Prijedlog odluke o dodjeli sredstava na ime pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnicima boračkih populacija

Na osnovu člana 30. a u vezi sa članom 26. Pravilnika o uslovima, načinu, postupku i kriterijima za pružanje pomoći u rješavanju stambenih pitanja porodica poginulih,umrlih i nestalih branilaca-branitelja i boračkih populacija («Sl. glasnik općine Jablanica», br.2/10), a u skladu sa Rang listama porodica šehida-poginulih, nestalih i umrlih boraca-branitelja; ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, Komisija za rješavanje stambenih pitanja boračkih populacija na sastanku održanom dana 30.05.2017. godine, donijela je

PRIJEDLOG ODLUKE

O dodjeli sredstava na ime pomoći u rješavanju stambenih pitanja pripadnicima boračkih populacija

OPĆINA JABLANICA PODRŽALA PROJEKAT „VOLONTIRAJ KREDITIRAJ“

Općina Jablanica je kao društveno odgovorna organizacija orjentisana ka mladima, i ove, kao i prethodnih godina, podržala projekat udruženja Infohouse „Volontiraj kreditiraj“, koji je posvećen srednjoškolcima sa prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Ramazanska čestitka predsjedavajućeg Općinskog vijeća

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana, svim građanima Jablanice islamske vjeroispovijesti želim sretne i ugodne ramazanske dane, uz iskrene želje da ovaj mjesec provedu poštujući svoju tradiciju, u miru i dobrom zdravlju u krugu prijatelja i porodice.

OPĆINSKI NAČELNIK UPRILIČIO PRIJEM ZA 41. GENERACIJU MATURANATA

Danas je u Sali za sjednice Općinskog vijeća Općine Jablanca, Općinski načelnik Salem Dedić, zajedno sa saradnicima, primio 41. generaciju maturanata, koja je ujedno i prva generacija devetogodišnjaka, predvođenih direktoricom Srednje škole Sabinom Palić. Općinski načelnik je uputio čestitiku svim učenicima i nastavnom osoblju škole na uspjehu i vladanju, kao i zalaganju da se održi visok nivo kvaliteta obrazovanja u jablaničkoj školi koja je temelj sveukupnog razvoja Jablanice.

OTVOREN 15. MEĐUNARODNI SAJAM “DANI TREŠNJE 2017.”

U prisustvu  brojnih gostiju iz javnog, političkog i privrednog života grada Mostara, HNK i FBiH te izlagača i predstavnika diplomatskog kora u srijedu   23. maja 2017. godine u prostorijama bivšeg tržnog centra “Merkur” u Vrapčićima kod Mostara, svečano je otvoren trodnevni, jubilarni 15. po redu, Međunarodni sajam privrede, prehrane i turizma, pod nazivom "Dani trešnje 2017."