Članak je filtriran: Mart 2017

Javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostorija

Na osnovu člana 14. Odluke o prodaji i davanju u zakup poslovnih prostorija ( “Sl. glasnik općine Jablanica” broj 2/06,1/17), a u vezi sa članom 2. Odluke o načinu korištenja poslovnih prostorija  broj: 01-02-188/17 od 20.01.2017. godine, Općinski načelnik,  o b j a v lj u j e :
J A V N I   O G L A S
za dodjelu u zakup poslovnog prostora putem podnošenja pismenih prijava

SASTANAK OPĆINSKOG NAČELNIKA I SARADNIKA SA DIREKTOROM UPRAVE ZA CESTE HNK I MINISTROM TRGOVINE, TURIZMA I ZAŠTITE OKOLIŠA HNK

Danas je u Općini Jablanica održan sastanak Općinskog načelnika Salema Dedić sa saradnicima, direktora Uprave za ceste HNK g-dina. Kemala Šoljića i ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK g-dina. Ajdina Teletovića na kojem se razgovaralo o programu utroška sredstava za rekonstrukciju regionalnih puteva, s naglaskom na regionalni put R-419 Jablanica-Risovac-Posušje, odnosno asfaltiranje 3,2 km makadamskog puta, koji je prostao na dionici Sovići-Sovićka vrata.

Čestitka Općinskog načelnika Almiru Ćemiću-Taci na osvojenom prvom mjestu na 2. rejting turniru državnog prvenstva u tavli

Poštovani,
U povodu održanog 2. rejting turnira BiH u tavli, održanog proteklog vikenda u  Konjicu i osvajanja prvog mjesta na turniru, koje je osvojio član Tavla kluba „Jablanica“ Almir Ćemić-Taco, u svoje i u ime Općine Jablanica upućujem najiskrenije čestitke na velikom pojedinačnom uspjehu člana Tavla kluba „Jablanica.“ Osvajanjem prvog mjesta na turniru na kojem je učešće uzelo 97 igrača iz cijele BiH, pokazano je da jablanički tavlaši  spadaju u vrh  igranja ove drevne igre u našoj zemlji.  Proteklih godina, od osnivanja kluba, jablanički tavlaši, mnogo puta su nas obradovali rezultatima i titulama što su pokazali i ovaj put.

ZAKAZANA 6. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Na osnovu člana 18. stav 2.  i  člana 71. stav 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća  Jablanica (“Službeni glasnik Općine Jablanica”,  broj: 4/09, 7/10, 7/15 i 8/16),  Predsjedavajući Općinskog vijeća Mate Mijić sazvao  je VI (6) Sjednicu Općinskog vijeća Jablanica.

UREĐENJE JAVNIH POVRŠINA

U sklopu redovnog održavanja javnih površina, radnici preduzeća JKP „Jablanica“ dd  proteklih su dana izvršili uklanjanje  dva stara stabla lipe u užem gradskom jezgru, koja su svojim dimenzijama i starošću ozbiljno ugrožavala normalno odvijanje i preglednost saobraćaja, bezbjednost pješaka i stanara u tom djelu grada.

ODRŽANI 27. I 28. SASTANAK IZVJEŠTAVANJA PO SISTEMU 48

U petak 17.03.2017. godine održani su  27. i 28. redovni  sastanak  izvještavanja po sistemu 48, kojem su prisustvovali Općinski načelnik, pomoćnici općinskog načelnika, službenici na sistemu 48, predstavnik JKP „Jablanica“ dd u stečaju, direktori JU i JP, a razmatrani su izvještaji o realizaciji zaključka sa predhodnog izvještavanja, te izvještaji o odgovorima na  pitanja zaprimljenih u call centru za općinske službe, komunalnu inspekciju Općine Jablanica, za period 09.02.2017.- 16.03.2017.godine, izvještaji JU i JP za mjesec februar 2017.

SASTANAK SA NAČELNIKOM

U Sali za sastanke Općinskog vijeća Jablanica u petak 17.03.2017. godine, održan je “Sastanak s načelnikom” - razgovor Općinskog načelnika Salema Dedića s građanima, predstavnicima MZ, općinskim vijećnicima, nevladinim sektorom, aktivistima. Riječ je o projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, vlada Švicarske i Švedske, koji provodi Razvojni program UN-a (UNDP).