ZASJEDAO OPĆINSKI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE JABLANICA

U ponedjeljak 18.10.2021. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, uz predsjedavanje Komandanta štaba Damira Šabanovića,  održana je VI sjednica Općinskog štaba Civilne zaštite na kojoj je razmatran  i usvojen Izvod iz zapisnika sa predhodne sjednice, razmatran izvještaj o radu Komisije za procjenu štete od požara u rejonu Komadinovo vrelo-Plasa-Donja Jablanica, izazvane velikim šumskim požarom u periodu 11.08.2021.godine do 27.08.2021. godine i utvrđen prijedlog zaključka koji je upućen Općinskom vijeću, te  razmatrano stanja epidemiološke situacije na području Općine Jablanica.

Općinski štab Civilne zaštite Jablanica ponovo  upućuje apel  građankama i građanima Jablanice da se u svijetlu pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom na području naše ali i susjednih općina HNK, dosljedno pridržavaju svih predviđenih epidemioloških mjera lične i kolektivne  zaštite stanovništva.
Općinski štab Civilne zaštite ponovo poziva građane općine Jablanica koji se do sada nisu vakcinisali da to učine čim prije, te sve stanovnike sa područja općine Jablanica koji su se vakcinisali van matične općine da se jave svom porodičnom ljekaru radi ažuriranja i tačnosti evidencije.