OPĆINA JABLANICA NA 7. EUSAIR FORUMU U TIRANI

Ključni izazovi jadransko-jonske regije

Sedmi godišnji forum jadransko-jonskih država članica (EUSAIR) kao centralni regionalni događaj u području životnog okoliša, održivog turizma, digitalizacije i prometa sa naglaskom na aktivnom uključivanju mladih se održava u Tirani u periodu 16 - 18.05.2022.

Ovo je centralni regionalni događaj, na početku zamišljen kao manifestacija razmjene dobrih praksi između država članica u nizu projekata na sva četiri ključna stuba ove europske strategije (plavi rast, povezivanje regije, kvalitet životne sredine i održivi turizam), ali je odavno prevladala ove okvire. Forum okuplja institucije odgovorne za vanjske poslove i europske fondove, predstavnike  Europske komisije, eminentne stručnjake iz mnogih područja, poslovne i mlade ljude kako bi razgovarali o budućnosti strategije i njenoj ulozi u rješavanju ključnih pitanja u regionu.

Predstavnici Općine Jablanica,  Udruženja LiNK Mostar i partnerskih organizacija, saradnika u projektu PRONACUL uzeli su učešće na Forumu sa ciljem promocije turističkog potencijala regije kao i uvezivanja i razmjene dobrih praksi.