OKRUGLI STO O RAZVOJU ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA U DOBA PANDEMIJE

U sklopu projekta „Korak naprijed - razvoj ženskog preduzetništva u doba pandemije“, kojeg implementira Unija za održivi povratak i  integracije u BiH uz finansijsku podršku Canada Fund for Local Initiatives (CFLI), u srijedu 19.01.2022. godine, održan je Okrugli sto u sali Općinskog vijeća  Jablanica.

Tema okruglog stola bila je Jačanje ženskog preduzetništva u lokalnim zajednicama kroz ruralni i agro turizam, a moderator je bila profesorica Merhunisa Zukić, predsjednica Unije za održivi povratak i integracije BiH. U radu  Okruglog stola učestvovao je Općinski načelnik Damir Šabanović, te predstavnice lokalnih ženskih NVO i ženskih domaćinstava iz Jablanice i Konjica.
Projekat „Korak naprijed-razvoj ženskog poduzetništva u doba pandemije“ nastoji doprinjeti jačanju i osnaživanju ličnih kompetencija ženskih udruženja u šest lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini kroz radionice ruralnog i agro turizma u sklopu programa BH SELO. Projekat se implementira na području šest gradova u Bosni i Hercegovini: Jajcu, Doboju, Tešnju, Kaknju, Jablanici i Konjicu.