OBILJEŽENA GODIŠNJICA SMRTI LEGENDARNOG KOMANDANTA 44. BBR ENESA KOVAČEVIĆA

U prisustvu porodice, saboraca, predstavnika boračkih organizacija FBiH,  Konjica i Mostara, Jedinstvene organizacije boraca, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Udruženja ratnih vojnih invalida, građana Jablanice i poštovalaca lika i djela legendarnog komandanta u ponedjeljak 16.5.2022. godine na šehidskom haremu Jasen u Jablanici, obilježena je godišnjica smrti komandanta 44. brdske brigade, pukovnika Enesa Kovačevića. Tom prilikom su imami medžlisa IZ Jablanica proučili Jasin šerif, a cvijeće na mezar su položile razne delegacije.

U ime općine Jablanica, cvijeće su položili predsjedavajući Općinskog vijeća Emir Muratović, Općinski načelnik Damir Šabanović i sekretar općinskog organa uprave Dženan Mulahasanović.
 O liku i djelu rahmetli  Enese Kovačevića govorio je saborac i jedan od njegovih ratnih pomoćnika Zajko Sihirlić, predsjednik jablaničke organizacije boraca odbrambeno-uoslobodilačkog rata.
Heroj odbrane Jablanice, Enes Kovačević, komandant 44. Brdske brigade, jedan je od najznačajnijih komandanata u odbrani Jablanice, Hercegovine i  Bosne i Hercegovine. „Nek ti dragi Allah dž.š. podari vječni dženet i neka ti je lahka  bosanska zemlja za koju si se do kraja borio“-poručili su Enesovi saborci.