DEMANTI OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM DEZINFORMACIJE

Povodom dezinformacija koje su se pojavile u medijskom prostoru općine Jablanica, a radi tačnog informisanja javnosti, Općinski načelnik Damir Šabanović, upućuje demanti na tekst objavljen na portalu „Jablanica live“ pod naslovom „Upitno odigravanje utakmica Lige prvaka u futsalu?“.

Naime, u ovom tekstu, javnosti nepoznati izvor portala, tvrdi da je odigravanje utakmica Lige prvaka u futsalu upitno zbog toga što je na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća, Općinski načelnik povukao tačku „Rebalans budžeta“ kojim su se trebala obezbijediti sredstva za organizaciju grupne faze Lige prvaka.  Očigledno se radi o nedobronamjernom, politikantskom, ali i kukavičkom pokušaju dezavuisanja javnosti.
Osnov za rebalans budžeta nije turnir Lige prvaka, već su to mnogo važnije stvari i pitanja za građane Jablanice. Na rebalans budžeta uložen je veliki broj amandmana od kojih  su mnogi nerealni, a neki su i nezakoniti. Sa predlagačima amandmana se nije uspio postići sporazum da se realni amandmani prihvate a ostali povuku. Ovakvo ponašanje predlagača amandmana sve je, samo nije demokratsko i to su razlozi zašto je ova tačka dnevnog reda povučena.
Od samog početka organizacijskih aktivnosti vezanih za utakmice Lige prvaka u futsalu, Općinski načelnik je dao punu podršku ovom događaju. Slijedom svega, organizacija turnira nije upitna barem u dijelu u kojem će Općina Jablanica zasigurno pomoći organizaciju i dati doprinos održavanju ovog događaja, što je siguran sam poznato i „nepoznatom izvoru“ koji  je očito još uvijek histeričan zbog činjenice da vlastite želje više ne može realizovati novcem građana Jablanice.