SASTANAK PO PITANJU REKONSTRUKCIJE MOSTA U OSTROŠCU

Na inicijativu Općine Jablanica, a u povodu početka radova na rekonstrukciji  mosta u Ostrošcu, te najavljenoj potpunoj obustavi saobraćaja u trajanju od 25. dana, u petak 23.04.2021. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća održan je zajednički sastanak Izvršne i predstavničke vlasti općine Jablanica, predstavnika izvođača radova „HP Investing“ iz Mostara, predstavnici MZ Ostrožac,  podružnice Glodnica i  ostalih  prekojezerskih sela. Sastanku su prisustvovali: Općinski načelnik Damir Šabanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Emir Muratović, sekretar organa uprave, pomoćnici načelnika, šef odjeljenja, stručni savjetnik za građenje i inspektor saobraćaja, Hasan Pekušić i Merima Kadrić-Kovačević u ime izvođača radova, Derviš Gabela u ime MZ Ostrožac, Adnan Proho u ime podružnice Glodnica i  Nedžad Mehić, Mrakovo.

Nakon otvorene diskusije formulisan je zaključak: Općina Jablanica će urgentno dostaviti zapisnik sa današnjeg sastanka Ministarstvu saobraćaja i veza HNK i Upravi za ceste  HNK, a dopise  na iste adrese će uputiti i izvođač radova HP Investing iz Mostara u kojima će tražiti odobrenje da se za vrijeme u kojem se ne bi izvodili radovi, omogući zaobraćaj za putnička motorna vozila.
Općina Jablanica nije bila upoznata niti uključena  u aktivnosti izvođenja radova na rekonstrukciji mosta u Ostrošcu, iako će se planirani radovi izvoditi na području općine Jablanica.