PRODUŽEN UGOVOR O KORIŠTENJU NEKRETNINA U VLASNIŠTVU OPĆINE JABLANICA SA PREDUZEĆEM GRANIT DD JABLANICA

U Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica u petak 30.04.2021. godine, u prisustvu Općinskog javnog pravobranioca Jasmine Košpo i notara Dubravka Opijača, Općinski načelnik Damir Šabanović i stečajni upravnik Abid Šarić potpisali su ugovor o produženju korištenja nekretnina u vlasništvu općine Jablanica a koje je   na osnovu  Odluke Općinskog vijeća Jablanica i  Ugovora o poslovnoj saradnji Općine Jablanica  i privrednog društva „Granit” d.d. Jablanica-u stečaju  zaključenog 28.05.2019. godine,  koristilo  preduzeće Granit DD Jablanica.

Tim povodom stečajni upravnik Abid Šarić kaže: Ovaj akt Općine Jablanica ide u korist Granita u ovom trenutku,  jer nam omogućava da u miru i u naredne dvije godine  koristimo prostor, odnosno krug Finalne obrade i objekte koje je Općina kupila. Za nas je značajno da ćemo dobiti na vremenu, jer ćemo aktivnosti koje vodimo, privesti  kraju. Uslovi iz ugovora se nisu mijenjali, 25.000,oo KM na mjesečnom nivou. Zbog ogromnih poremećaja u čitavom svijetu  izazvanih pandemijom  i nestabilnog tržišta i otežanog privređivanja zbog smanjenja potražnje našeg proizvoda a samim tim i prihoda, naravno da je i ovaj izdatak za Granit opterećenje. Pokušaćemo da i u datim okolnostima izvršavamo svoje obaveze, a nadam se da će i Općina Jablanica imati razumjevanje za našu situaciju. -zaključio je Šarić.

Općinski načelnik Damir Šabanović kaže: Danas smo produžili smo ugovor o zakupu nekretnina za još do  dvije godine pod istim uslovima. Bitno je napomenuti da na današnji dan dug Granita prema Općini Jablanica iznosi 300.000,00 KM. Potpisali smo ugovor, a Općina Jablanica, naravno, neće biti kočnica poslovanju Granita-izjavio je načelnik Šabanović.