Greška
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but 2018/Decembar/absolute is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

OPĆINSKI NAČELNIK POTPISAO PREDUGOVOR O POSLOVNOJ SARADNJI SA „ABSOLUTE GROUPE" D.O.O. TRAVNIK

Općinski načelnik Salem Dedić, zajedno sa saradnicima, u utorak 4.12.2018. godine u Općini Jablanica,  primio je  vlasnika i direktora „ABSOLUTE GROUPE“ d.o.o. iz Travnika.

Tom prilikom, a  u cilju ostvarenja obostrano  dugotrajne saradnje te  nakon predhodno ostvarenih kontakata i aktivnosti, Općinski načelnik i Direktor „ABSOLUTE GROUPE“ d.o.o. iz Travnika  Maid Omerović, potpisali su predugovor o poslovnoj saradnji, kojim su iskazali zajedničku volju za stvaranje preduslova za zaključenje  konačnog ugovora o poslovnoj saradnji, čiji je cilj, prema riječima vlasnika „ABSOLUTE GROUPE“ d.o.o.  Travnik Nihada Selimovića,   da ovo privredno društvo, koje se bavi proizvodnjom  iz programa tekstila i metala, u cilju proširenja vlastitih kapaciteta,  otvori poslovnu jedinicu u Jablanici u privrednoj zoni Unis-Gornja kolonija. 
Na ovaj način,  Općina Jablanica kao nosilac  BFC certifikata-općina  sa povoljnim  poslovnim okruženjem, prema riječima Općinskog načelnika Salema Dedića, ovim činom, nakon dugogodišnjeg rada na  stvaranju preduslova  za zapošljavanje  počinje da  realizuje svoje razvojne projekte.

U nastavku posjete, Općinski načelnik sa svojim pomoćnicima i gostima iz Travnika  posjetio je lokalitet buduće fabrike u privrednoj zoni Unis-Gornja kolonija.
{gallery}2018/Decembar/absolute{/gallery}