ISPORUČENO SANITETSKO VOZILO ZA POTREBE DOMA ZDRAVLJA JABLANICA

Isporukom sanitetskog   vozila za potrebe Doma zdravlja Jablanica završava se sufinansirani  projekat  Općine Jablanica i UNDP-ija “ Jačanje kapaciteta zaštite i spašavanja stanovništva i unapređenje zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Jablanica“. Projekat se realizuje u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Predstavnik dobavljača  sanitetskog vozila „AutoStart“ d.o.o. Mostar u srijedu 21.04.2021. godine svečano je uručio ključeve i prateću dokumentaciju Općinskom načelniku Damiru Šabanoviću. U okviru projekta, predhodno je Domu zdravlja Jablanica isporučena medicinska oprema: hematološki analizator, pacijent-monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenta, defibrilator, 3-kanalni prenosni EKG aparat i aspiraciona pumpa-hematološki analizator, pacijent-monitor za praćenje vitalnih funkcija pacijenta, defibrilator, 3-kanalni prenosni EKG aparat i aspiraciona pumpa.
 Ukupna vrijednost projekta iznosila je  163.542,60 KM, a glavni nosilac projekta-Općina Jablanica, učestvovala je sa  81.900,00 KM (sa PDV), dok je drugi dio  sredstava obezbjedio Fond za poticaj lokalnog razvoja (ILDP)  u iznosu od 68.780,00 KM (bez PDV). Dom Zdravlja Jablanica obezbjedio je 1.170,00 KM. Projekat se provodi uz UNDP-ijevu finansijsku podršku partnerskim Jedinicama lokalne samouprave  iz Fonda poticajnih sredstava u okviru projekta integrisanog lokalnog razvoja ILDP. Cilj projekta je da se zadovolje potrebe građana za boljom zdravstvenom uslugom u Domu zdravlja.