Čestitka i poruka Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg OV-a u povodu 22. februara Dana općine Jablanica 2022. godine

DRAGE SUGRAĐANKE I SUGRAĐANI
VELIKO NAM JE ZADOVOLJSTVO DA VAM U SVOJE I U IME OPĆINSKOG VIJEĆA I IZVRŠNE VLASTI U ORGANU OPĆINE JABLANICA UPUTIMO ČESTITKE  U POVODU DANA OPĆINE JABLANICA „22. FEBRUAR“.

DVADESET I DRUGI  FEBRUAR JE JEDAN OD NESUMNJIVO NAJZNAČAJNIH DATUMA IZ NAŠE NOVIJE PROŠLOSTI KOJEG SA  PONOSOM OBILJEŽAVAMO.
 I OVE GODINE  NASTOJIMO DA NAŠA JABLANICA SVOJ VELIKI DAN DOČEKA U ŠTO LJEPŠEM I SVEČANIJEM RUHU. OPĆINSKO VIJEĆE I OPĆINSKI NAČELNIK ZAJEDNO SA ORGANOM UPRAVE, NASTOJALI SU DA U SKLADU SA  SVOJIM USTAVNIM I STATUTARNIM OBAVEZAMA I PROGRAMIMA RADA UČINE MAKSIMUM KAKO BI NAŠ GRAD I OPĆINA OSIGURALI  RAVNOMJERAN PROGRES I NAPREDAK U MNOGIM SVERAMA ŽIVOTA. ČINIMO TO I U VREMENIMA EKONOMSKE KRIZE I OTEŽANOG PRIVREĐIVANJA IZAZVANOG PANDEMIJOM CORONAVIRUSA, PA JE SVAKI  REALIZIRANI PROJEKAT, VELIK I ZNAČAJAN ISKORAK ZA  SVE NAS GRAĐANE JABLANICE. DRAGO NAM JE DA SMO I U PROTEKLOJ GODINI URADILI I ZAPOČELI  MNOGE PROJEKTE  ČIJI SE ZNAČAJ  VEĆ VIDI ILI ĆE SE OSJETITI U U NAREDNOM PERIODU. ŽELIMO  NAPOMENUTI DA SMO  CIJENEĆI ZNAČAJ DANA OPĆINE JABLANICA 22.FEBRUAR, PROTEKLIH DANA ORGANIZIRALI VIŠE SPORTSKIH I KULTURNIH DOGAĐAJA.
ČINIMO OVO KAKO BISMO DODATNO, NAROČITO KOD NAŠIH MLADIH ALI I OSTALIH SUGRAĐANA,  ISTAKLI  VELIKI ZNAČAJ  DATUMA SA KOJIM SE PRAVOM PONOSIMO.
JOŠ JEDNOM, SVIMA VAMA,  GRAĐANKE I GRAĐANI  JABLANICE  ČESTITAMO 22. FEBRUAR, DAN OPĆINE JABLANICA.PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA                           OPĆINSKI NAČELNIK
     EMIR MURATOVIĆ  S.R.                                            DAMIR ŠABANOVIĆ S.R.