OBAVIJEST - JAVNA RASPRAVA O NACRTU PRAVILNIKA O KRITERIJIMA ZA SUFINANSIRANJE JAVNOG INTERESA U OBLASTI KULTURE IZ BUDŽETA OPĆINE JABLANICA

Obavještavaju se građani i udruženja građana koja se bave kulturnim radom, da je u skladu sa Zaključkom Općinskog vijeća broj: 02-02-1005-2/22-17 od 28.04.2022. godine utvrđen Nacrt Pravilnika o kriterijima za sufinansiranje javnog interesa u oblasti kulture iz budžeta općine Jablanica i određeno održavanje javne rasprave po istom u trajanju od 15 dana, počev od 28.04.2022. godine.

Javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o kriterijima za sufinansiranje javnog interesa u oblasti kulture iz budžeta općine Jablanica održat će se u trajanju od 15 dana u periodu od 28.04.2022. do zaključno sa 13.05.2022. godine.

Centralna javna rasprava održati će se u Sali za sjednice Općinskog vijeća općine Jablanica dana 12.05.2022. godine sa početkom u 11:00 sati.

Nacrt Pravilnika je javno izložen i može se preuzeti u šalter Sali općine Jablanica kao i na web stranici općine Jablanica (www.jablanica.ba).

Vaše prijedloge, primjedbe i sugestije vezane za Nacrt Pravilnika o kriterijima za sufinansiranje javnog interesa u oblasti kulture iz budžeta općine Jablanica, po mogućnosti uz obrazloženje i u pismenoj formi, dostavite Službi za opću upravu, društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu, socijalna pitanja i zajedničke poslove općine Jablanica na putem šalter sale općine Jablanica, šalter broj 1., zaključno sa 13.05.2022. godine.

Ovim putem pozivamo Vas da se uključite u ove aktivnosti davanjem pismenih primjedbi, prijedloga i sugestija.

NOSILAC PRIPREME DOKUMENTA
Služba za za opću upravu, društvene djelatnosti,
boračko-invalidsku zaštitu, socijalna pitanja
i zajedničke poslove

Prilog:

Nacrt Pravilnika o kriterijima za sufinansiranje javnog interesa u oblasti kulture iz budžeta općine Jablanica