April 2019

OPĆINA JABLANICA NA 22. MEĐUNARODNOM SAJMU U MOSTARU

 U Mostaru  je otvoren 22. Međunarodni sajam privrede, koji je okupio više od 860 izlagača iz 27 zemalja na 30.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora u Slobodnoj zoni Hercegovina u Rodoču.

OPĆINSKI RAZVOJNI TIM IZABRAO PRIORITETNI PROJEKAT KOJI ĆE SE REALIZOVATI UZ FINANSIJSKU PODRŠKU FONDA ZA POTICAJ LOKALNOG RAZVOJA ILDP

Na šestoj sjednici Općinskog razvojnog tima za reviziju integralne strategije razvoja Općine Jablanica održanoj u  srijedu  10.04.2019. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica od identificiranih projekata usvojenih na prošlom sastanku ORT-a: Rekonstrukcija stadiona „Zlatan Alikadić Tazlo“, Izgradnja pomoćnog stadiona za fudbal, Povećanje smještajnih kapaciteta u JU Dom za stara i iznemogla lica, Uređenje Trga oslobođenja, Uređenje trotoara, parking  prostora  i dvorišta, izvršena je  prioritetizacija i bodovanje projekata i izabran projekat Povećanje smještajnih kapaciteta u JU Dom za stara i iznemogla lica koji će se realizovati  uz finansijsku podršku  Fonda za poticaj lokalnog razvoja ILDP. 

PREDSTAVNICI OPĆINE JABLANICA KAO NOSIOCI PRESTIŽNOG BFC SEE CERTIFIKATA NA SAMITU PREDSTAVNIKA SA PODRUČJA ZAPADNOG BALKANA U BEOGRADU

Na poziv NALED-a i regionalne Mreže za povoljno poslovno okruženje (BFC SEE),  4. i 5. aprila 2019., predstavnici  Općine Jablanica, Općinski načelnik Salem Dedić i Pomoćnik načelnika Amela Muratović, prisustvovali su  drugom  WB6 Digitalnom samitu u Palati Srbija u Beogradu, na kome se okupilo 3.000 predstavnika državnih i međunarodnih institucija, privrede, akademske zajednice i udruženja iz zemalja Zapadnog Balkana.