Članak je filtriran: Maj 2018

EVALUACIJA STRATEGIJE INTEGRALNOG RAZVOJA OPĆINE JABLANICA

Nacrt srednjeročne evaluacije strategije integralnog razvoja općine Jablanica  2014-2023. godina, bila je tema sastanka, održanog u srijedu, 30.05.2018. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća  kome su prisustvovali  Općinski načelnik  Salem Dedić sa pomoćnicima i članovima dijela Razvojnog tima općine Jablanica za izradu strategije: predstavnicima poslovne zajednice, OCD-a, Općinskog vijeća, Javnih ustanova i Javnih preduzeća sa područja općine Jablanica i evoluatorima, koji su, kao konusultanti,  učestvovali u izradi Strategije razvoja općine Jablanica.

Obavještenje o ekološkoj kampanji "Priroda ne poznaje otpad"

„PRIRODA NE POZNAJE OTPAD“, naziv je  višemjesečne ekološke kampanje koju su zajednički pokrenule općine Tomislavgrad, Posušje i Jablanica u okviru EU ProLocal Programa i uz implementaciju  njemačkog GIZ-a. Udruženim snagama mladi iz ove tri lokalne zajednice će raditi na sakupljanju otpada u parku prirode „Blidinje“ na Risovcu.

OBAVJEŠTENJE O PRELIMINARNOJ LISTI POTENCIJALNIH KORISNIKA FMROI

Obavještavaju se aplikanti po Javnom pozivu  da je, dana 23.05.2018. godine, na web stranici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica www.fmroi.gov.ba objavljena Preliminarna rang lista potencijalnih korisnika FBiH za Hercegovačko-neretvanski kanton za općine/grad Mostar, Konjic, Jablanica, Čapljina, Stolac, Prozor-Rama i Ravno, u okviru “Javnog poziva izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje općina Federacije Bosne i Hercegovine“.

OTPOČINJE PROJEKAT ZAMJENE JAVNE RASVJETE SA LED SVJETILJKAMA U UŽEM GRADSKOM JEZGRU

U sklopu realizacije projekta „IRENE“, (Integralna Obnovljiva i Energetski učinkovita mreža) u četvrtak  24. 05.2018. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća, održan je radno-konsultativni sastanak predstavnika REDAH (Udruženje za regionalni gospodarski razvitak Hercegovine)  iz Mostara, predstavnik odabranog izvođača radova „Elko-Marić“ d.o.o. iz Mostara i predstavnici Općine Jablanica na kome se razgovaralo o  planiranin radovima zamjene rasvjetnih tijela javne rasvjete sa LED svjetiljkama u užem gradskom području općine Jablanica u ulicama: „Pere Bilića“, „Zlatnih ljiljana“, „Branilaca grada“, „1.marta“, „Željezničkoj“, „Darivalaca krvi“,„Jaroslava Černija“, „Nikole Bojanovića“ i „Omladinsko šetalište“.

ZAKAZANA 19. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Na osnovu člana 18. stav 2.  i  člana 71. stav 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća  Jablanica (“Službeni glasnik Općine Jablanica”,  broj: 4/09, 7/10, 7/15 i 8/16), Predsjedavajući Općinskog vijeća Mate Mijić  sazvao je XIX (19) sjednicu Općinskog vijeća Jablanica. Sjednica će se održati u četvrtak 31.05.2018. godine, u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati. Za sjednicu je  predložen sljedeći Dnevni red: