ZAVRŠENI RADOVI NA POSTAVLJANJU TARTAN PODLOGE NA STADIONU MALIH SPORTOVA “ZLATAN ALIKADIĆ – TAZLO”

Postavljanjem nove tartan podloge i iscrtavanjem linija za rukomet, futsal i odbojku, završen je Projekat izgradnje pomoćnog fudbalskog igrališta i drugih sporednih sadržaja, odnosno rekonstrukcije Stadiona malih sportova „Zlatan Alikadić-Tazlo“.

U okviru ovog projekta ranije je izgrađeno pomoćno fudbalsko igralište FK Turbina sa vještačkom travom i drugim pratećim sadržajima. Vrijednost cjelokupnog projekta iznosila je 496.614,18 KM, a sama rekonstrukcija malog stadiona iznosila je  72.775,76 KM. Sredstva za cjelokupni projekat obezbjedila je općina Jablanica vlastitim i dijelom kreditnim sredstvima.
Rekonstrukcija Stadiona malih sportova, za koji su jablaničani posebno vezani, podrazumjevala je pripremne i instalaterske radove: čišćenje betonske podloge, postavljanje betonskih ivičnjaka, nanošenje plastične tartan mase sastavljene od sintetičke smole jednolične strukture, elastične i otporne na atmosferske promjene i sportsko habanje debljine 8-12 mm. Nakon ovih radova izvršeno je iscrtavanje linija za rukomet, futsal i odbojku.
Izvođač radova je Mavas d.o.o. Mrkonjić Grad, dok je podlogu postavljao Bau Technik Leader d.o.o. Sarajevo. Nadzor nad čitavim projektom uspješno je vršilo preduzeće Ortho d.o.o. Sarajevo i odgovorna osoba ispred općine Jablanica.
U toku je primopredaja objekta i tehnički prijem Stadiona malih sportova „Zlatan Alikadić-Tazlo“ nakon čega se očekuje njegovo skoro korištenje.