ZAVRŠNI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OBJEKTA ŽELJEZNIČKE STANICE I PRISTUPNOG PUTA

Radovi na rekonstrukcije objekta željezničke stanice Jablanica i dijela pristupnog puta u naselju Gostevišće, MZ Lug, ovih dana privode se kraju, a u ranijem periodu rekonstruisana je i javna rasvijeta na ovom dijelu puta.

Ovom prilikom radnici preduzeća „Elektrofak“ d.o.o. Jablanica, izveli su radove na izgradnji potpornog zida, asfalitiranju saobraćajnica do samog objekta, te radove na objektu željezničke stanice i postavljanje otvora na istom.
Vrijednost ovih radova iznosi 39.958,07 KM, a sredstva su obezbijeđena od strane Općine Jablanica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.
Ranije je rekonstruisana i javna rasvijeta do samog objekta na pristaništu, za čiju rekonstukciju su sredstva odobrena od strane Fonda za zaštitu okoliša HNK, a ukupna vrijednost radova iznosi 10.512,45 KM.
Po završetku ovog projekta, a na osnovu obavljenih razgovora sa odgovornim licima J.P. “Željeznice FBiH“, uskoro se očekuje i postavljanje platforme za siguran ulazak iz izlazak iz novih talgo vozova, koji će u narednom periodu pristajati i u stanici Jablanica i primati putnike sa područja općine  Jablanica.