ZAVRŠAVAJU SE RADOVI REKONSTRUKCIJE VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE U UŽEM GRADSKOM PODRUČJU

Radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u užem gradskom području privode se kraju, nakon što je izvršena rekonstrukcija gradske vodovodne mreže kod gradskog stadiona, te sanacija vodovodne i kanalizacione mreže kod sportske dvorane, čime je obuhvaćeno izmještanje cjevovoda fi 225 i produžetak kanalizacione mreže fi 400 sa priključcima vode i kanalizacije.

U sklopu ovog ugovora bila je obuhvaćena i rekonstrukcija vodovodne mreže (industrijske i pitke vode) na Trgu oslobođenja – gradski park, pri čemu je izvršeno kompletno izmještanje pitke vode sa priključcima sa svim neophodnim pripremnim radovima, a preostalo je još izmještanje industrijske vode, čime će ovaj ugovor upotpunosti biti realizovan.
Izvođač radova na ovom ugovoru je preduzeće „Marlovprom“ d.o.o Široki Brijeg, a radove izvodi podizvođač JKP „Jablanica“ dd u stečaju Jablanica, dok usluge nadzora vrši „Company Sulić“ doo Čitluk.
Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 80.112,65 KM, a projekat se sufinansira sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK i budžeta općine Jablanica.