U JABLANICI ODRŽAN SASTANAK UČESNIKA U PROJEKTU "PREPS"

U okviru projekta „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti (PREPS) u Bosni i Hercegovini i Srbiji“, dana 02.02.2022. godine u organizaciji Službe civilne i protivpožarne zaštite općine Jablanica održan je sastanak CRS-a sa predstavnicima mjesnih zajednica koje su uključene u projekat PREPS.

Sastanku su pored predstavnika Službe za civilnu i protivpožarnu zaštitu općine Jablanica i predsjednika mjesnih zajednica: Lug, Ostrožac, Doljani, Glogošnica i Donja Jablanica učestvovali Dejan Rosić i  Srđan Vidačković.
Predstavnici CRS-a su upoznali novoizabrane predsjednike mjesnih zajednica sa aktivnostima provedenim u protekloj godini, kao i aktivnostima  za naredni period.
U okviru PREPS projekta izvršena je izrada akcionih planova za smanjenje rizika od katastrofa za četiri mjesne zajednice: Lug, Ostrožac, Slatina i Doljani. Akcioni planovi će biti razmatrani na sastancima Savjeta navedenih mjesnih zajednica.
Općina Jablanica je jedna od šest općina u Bosni i Hercegovini u kojima se provodi projekat PREPS. Projekat je započet krajem 2020. godine i traje do oktobra ove godine. Projekat će direktno pomoći lokalnim zajednicama kako bi ojačale pripravnost i kapacitete za smanjenje ranjivosti od prirodnih katastrofa.