SJEDNICA VIJEĆA ZA KONKURENTNOST OPĆINE JABLANICA

Vijeće za konkurentnost općine Jablanica, u srijedu 22.11.2017. godine, održalo je svoju XX sjednicu na kojoj je razmatran izvod iz zapisnika sa XVIII sjednice  vijeća, izvršene konsultacije sa privrednim sektorom oko određivanja privredne zone radi izrade Regulacionog plana, raspravljano o Lokalnom akcionom planu zapošljavanja u općini Jablanica 2017-2020. i Nacrtu budžeta općine  Jablanica za 2018. godinu te o operativnom planu implementacije  Integralne strategije općine Jablanica.


U okviru sjednice, a na inicijativu Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar održana je fokus grupa na temu: „Parafiskalne naknade-prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje“.
U radu sjednice Vijeća za konkurentnost učestvovali su pored Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Jablanica i predstavnici privatnog sektora-Udruženja privrednika Jablanica, predstavnici javnog sektora,  predstavnici poljoprivrede-Savez poljoprivrednih udruženja, predstavnik Službe za lokalni ekonomski razvoj i investicije, finansije i trezor, predstavnik JP EP BiH, predstavnik JP EP HZHB-radna jedinica Jablanica i biroa rada Jablanica.