REALIZOVAN PROJEKAT REKONSTRUKCIJE PRIKLJUČKA I UREĐENJA PUTA U MZ DONJA JABLANICA

U skladu sa odobrenim sredstvima Vlade HNK realizovanih preko Ministarstva prometa i veza HNK i uz sufinansiranje Općine Jablanica završeni su radovi nastavak puta-izgradnja sportskog igrališta na području MZ Donja Jablanica  čime je realizovan projekat  rekonstrukcije priključne ceste za Polje i nastavak puta.
Projekat rekonstrukcije priključnog puta u dužini od 260 m izvodilo je  preduzeće „Elektrofak“ d.o.o. Jablanica a vrijednost ugovorenih radova iznosila je 19.560,51 KM.

Projektom nastavak puta-izgradnja sportskog igrališta izvedeni su radovi na prostoru u neposrednoj blizini  željezničke stanice: pripremni radovi, asfaltiranje i markiranje igrališta dimenzija 30X15 m, postavljanje sportske galanterije i zaštitne ograde sportskog igrališta. Radove su izvodili radnici preduzeća  JKP „Jablanica“ dd u stečaju kao podizvođač preduzeću „Marlovprom“ d.o.o. Široki Brijeg  koje je izabrano kao najpovoljniji ponuđač, a vrijednost ugovorenih radova iznosila je  29.266,38 KM Sportsko igralište predviđeno je za mali nogomet, košarku, rukomet i ostale sportove.


Sredstva za realizaciju kompletnog projekta, rekonstrukcije priključne ceste za Polje i nastavak puta- izgradnja sportskog igrališta u MZ Donja Jablanica obezbjedilo je Ministarstvo prometa i veza HNK u iznosu od 40.000,00 KM, a ostala sredstva obezbjedio je budžet općine Jablanica.