PRIJEM U POVODU ODLASKA U PENZIJU DIREKTORA NAZIHE BUDIM I ĆAMILA CERE

Općinski načelnik Salem Dedić sa saradnicima, u povodu odlaska u penziju dosadašnje  direktorice JU Dječije obdanište „Pčelica“ Nazihe Budim i  dosadašnjeg direktora JU Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“  Ćamila Cere, priredio je prijem i svečani  ispraćaj za rukovodioce  koji su čitav svoj radni vijek  proveli u svojim ustanovama i dali ogroman doprinos njihovom izgrađivanju i stasanju u respektabilne ustanove sa kojima se Jablanica sa pravom ponosi. Naziha Budim je  u kolektivu od 1.8.1978. godine, kao i Ćamil Cero od 12.12.1978. godine, dakle od njihovog  osnivanja.

Općinski načelnik je izrazio svoju iskrenu zahvalnost na svemu što su ovo dvje rukovodilaca učinili za svoje kolektive u proteklih 40 godina, a time i za općinu Jablanica i ovim povodom  im uručio cvijeće i umjetničke slike, te  im zaželio puno zdravlja i ugodne penzionerske dane.
Naziha Budim i Ćamil Cero su se zahvalili Općinskom načelniku, njegovim saradnicima i  zaposlenicima Općine Jablanica  na  dugogodišnjoj saradnji  te se ukratko  prisjetili njihovog ali i puta kolektiva u proteklom periodu. Prijemu su prisustvovale nova direktorica JU Dječije obdanište „Pčelica“  Sanja Idrizović i nova direktorica JU Muzej „Bitka za ranjenike Azra Đelmo, te sekretar općinskog organa uprave  Dženan Mulahasanović i šef odjeljenja u Službi općih poslova Šaćir Buturović.