PRIJEM 47. GENERACIJE MATURANATA-SVAKOM MATURANTU PO 200 KM

U utorak 23.05.2023. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Općine Jablanca, Općinski načelnik Damir Šabanović, primio je 47. generaciju maturanata, predvođenih direktoricom Srednje škole Sabinom Palić i  profesorom Mehmedom Delićem. Općinski načelnik uputio je  čestitku svim učenicima i nastavnom osoblju škole na uspjehu i vladanju, te uputio čestitke učenici generacije Suani Mešić, koja je uručila pozivnicu Općinskom načelniku za matursku večer, koja će se održati u petak 26.5.2023, a Dan škole će se zbog Dana žalosti u FBiH, održati dan ranije, 24.5.3023. godine, u Kinu omladinskog kluba „Pod istim suncem“.

Prijatno druženje maturanata 47. generacije nastavljeno je zanimljivim razgovorima o njihovoj budućnosti i pozitivnim iskustvima koja će sa sobom ponijeti iz jablaničke srednje škole. Jablaničke maturante posebno je obradovala odluka Općinskog načelnika da svakom  jablaničkom maturantu koji ove godine završava Srednju školu dodjeli po 200,00 KM.Školovanje su završili 43 učenice i učenika iz četiri odjeljenja: opće gimnazije, odjeljenje ekonomske struke, odjeljenje hotelsko-turističkih tehničara i odjeljenje kuhara. Na kraju, kao podsjetnik na zajedničko druženje i prijem, obavljeno je tradicionalno zajedničko fotografisanje pred zgradom Općine Jablanica.

Ispod možete pronaći urnek zahtjeva za isplatu na kojem su naznačeni potrebni dokumenti, kao i primjer izjave koja je sastavni dio dokumentacije.

Zahtjev i Izjava