PREZENTACIJA FONDACIJE „BIGMEV“ O MOGUĆNOSTI SARADNJE SA TURSKIM TRŽIŠTEM

U Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, u utorak 13.3.2018. godine održana je prezentacija Fondacije BIGMEV kojoj su prisustvovali članovi Udruženja jablaničkih privrednika i predstavnici općinske Službe za lokalni ekonomski razvoj i investicije, finansije i trezor.  O mogućnostima saradnje sa turskim tržištem govorio je direktor BIGMEV-a Samir Vildić.

Fondacija BIGMEV (Centar za razvoj odnosa sa izmedju BiH i Turske) je organizacija osnovana prije osam godina sa ciljem razvoja odnosa između BiH i Turske te kontinuirano radi prije svega na izvozu bh. roba i usluga na tursko tržište. Sjedište fondacije je u Istanbulu, s predstavništima u Bursi i Sarajevu, a osnovna joj je zadaća spajanje stranih investitora s poslovnim prilikama u Bosni i Hercegovini.
Projekti BIGMEV-a se realizuju preko institucija na području čitave Bosne i Hercegovine i Turske, a do sada je fondacija realizirala mnoge uspješne projekte, edukacije za menadžere malih i srednjih poduzeća, poslovne forume, ali i olakšala izvoz bh. proizvoda na tursko tržište.