Posljednji pozdrav Macić(Selim)Omer (1950-2022)

Danas se opraštamo od jednog velikog čovjeka. Čovjeka koji je svojim djelovanjem ostavio trag, kako u Jablanici, tako i u HNK.
Čovjek iz naroda, koji je uvijek bio uz svoj narod, Omer Macić.
Omer je bio dobar čovjek, uzoran otac i suprug, i veoma odgovoran i sposoban političar, koji je kroz svoj rad dao nemjerljiv doprinos svojoj zajednici.

U svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri, uspješno je obnašao mnogobrojne značajne funkcije kao što su: predratni predsjednik Izvršnog odbora Opštine Jablanica, predsjednik općinskog vijeća Jablanice, predsjednik Skupštine HNK, Premijer vlade HNK.
Također je dugi niz godina djelovao kao direktor OOUR Održavanje u HE na Neretvi Jablanica, Izvršni direktor za razvoj i investicije u JP Elektroprivreda BiH, Direktor Hidroelektrana na Neretvi Jablanica i na mnogim drugim dužnostima. Bio je pripadnik ARBIH.

Njegov dugogodišnji rad i zalaganje nas obavezuju da ga nikad ne zaboravimo i da ga s velikim poštovanjem pominjemo u godinama što dolaze.
Iza sebe je ostavio veliku prazninu, kod kolega i prijatelja trajno sjećanje, a svojoj porodici trenutnu, neopisivu bol, ali i nešto čime će se vječno moći ponositi.
Jablanica je sigurno na gubitku odlaskom jednog ovakvog čovjeka kao i svi oni u čijim životima je prisutan bio.