OTVORENA REKONSTRUISANA JAVNA KUHINJA OO MDD MERHAMET JABLANICA

U povodu završetka druge faze rekonstrukcije prostorija Javne kuhinje  OO MDD Merhamet Jablanica,  u petak  11.12.2020. godine upriličena je prigodna svečanost i obilazak prostorija.

Tom prilikom v.d. Općinskog načelnika  Salem Dedić uručio  je sekretaru OO MDD Merhamet Jablanica Aldinu Luliću i direktoru  Regionalnog odbora MDD Merhamet Mostar  Adninu Hasiću  simboličan ček na iznos od 10.000,00 KM,  čija je sredstva obezbjedilo Općinsko vijeće Jablanica, uvrstivši ga u rebalans općinskog budžeta za 2020. godinu u navedenom iznosu. Regionalni odbor Merhameta Mostar i OO MDD Merhameta Jablanica, ovom prilikom su v.d. Općinskog načelnika Salemu Dediću uručili posebne zahvalnice na  njegovoj sveukupnoj pomoći i saradnji sa MDD Merhamet Jablanica. Projekat rekonstrukcije prostorija  Javne kuhinje, osim Općine Jablanica, podržali su i drugi poslovni subjekti i pojedinci u ukupnom iznosu oko 50.000,00 KM.
Ovim povodom Aldin  Lulić sekretar i menadžer  Javne kuhinje OO MDD Merhamet Jablanica kaže: danas sam sretan što je dugogodišnji plan renoviranja javne kuhinje napokon iza nas. Poznato je u kakvom stanju je bila javna kuhinja i kakve smo imali probleme. Posebno što se tiče vodo i elektro instalacija. Dobili smo lijepo uređen prostor, a o potrebi javne kuhinje u Jablanici, suvišno je i pričati. Koristim priliku da se zahvalim svim donatorima koji su dali svoj doprinos u renoviranju javne kuhinje. Posebno se zahvaljujem Općinskom načelniku Salemu Dediću i kompletnom Općinskom vijeću Jablanica.
V.D. Općinskog načelnika Salem Dedić nije krio svoje zadovoljstvo urađenim: dugo smo čekali na ovaj momenat i ja sam posebno sretan i upućujem čestitke mladom rukovodstvu MDD Merhamet, kako regionalnom tako i Osnovnom odboru, koji su nastavili aktivnosti koje je započelo bivše rukovodstvo. Općina Jablanica je pomogla rekonstrukciju prostorija po odluci o rebalansu budžeta sa 10.000,00 KM, a predhodno smo prostorije dodjelili Merhametu za ove namjene. Svjedoci smo da sad imamo lijepe prostorije koje će služiti svojoj namjeni, korisnicima ali i ostalim građanima Jablanice i prolaznicima. Redovno smo pomagali 160 redovnih korisnika Javne kuhinje, a to će se nastaviti i u budućnosti. Želim da se u hajru i u dobrom ambijentu i u narednoim periodu ove prostorije koriste. Pozivam i sve one koji mogu pomoći da se uključe i pomognu narodnu kuhinju kako bi se obnovile i ostale prostorije u punom kapacitetu. Iskreno se nadam da će novoizabrani Općinski načelnik i Općinsko vijeće još više pomagati rad Javne kuhinje MDD Merhamet.
Direktor Regionalnog odbora MDD Merhamet  Mostar Adnin Hasić kaže: Ovom prilikom želim se posebno zahvaliti i svom predhodniku Midhadu Brkanu,  koji je u saradnji sa sekretarom u Jablanici Aldinom Lulićem pokrenuo ovaj projekat, te općini Jablanica , na čelu sa gospodinom Salemom Dedićem,  uz čiju pomoć smo realizovali ove dvije faze rekonstrukcije javne kuhinje koja je od danas ponovo u funkciji. Iskreno se nadam, da će Općina Jablanica i budući načelnik  i Općinsko vijeće,  i dalje podržavati rad ove javne kuhinje i Osnovnog odbora Merhameta u  Jablanici.