ODRŽANA RADIONICA „RAZVOJ TURIZMA NA TRI JEZERA“

U Sali za sjednice Općinskog vijeća jablanica u četvrtak 12.04.2018. godine, održana je radionica „Razvoj turizma na tri jezera“ finansiranog iz zajedničkog Programa Evropske unije i Njemačke vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH (EU Prolocal), GIZ (Deutsche Gesellschaft fir Internationale Zusammenenarbeit-GmbH. Implemantator projekta je Udruženje LINK Mostar.

Radionici su prisustvovali pružaoci turističkih usluga sa područja općine Jablanica, predstavnici klubova i udruženja (veslanje, kajak, kanu, plivanje, ronjenje, biciklizam, planinarenje, penjanje, kampovanje i drugi), lokalni proizvođači i drugi.
Cilj radionice je  da se lokalnim akterima razvoja na području općine Jablanica predstavi potencijal za razvoj turizma, trenutna situacija kao i mogućnost razvoja zajedničke turističke ponude koja obuhvata prostor oko tri jezera: Jablaničkog, Ramskog i jezera Tribistovo.
Na radionici je predstavljen i projekat, kao i Analiza turističkih  resursa na bazi prikupljenih podataka iz projektne aktivnosti „Mapiranje turističkih resursa na području tri općine“ (Jablanica, Prozor-Rama i Posušje), koje su prezentirali koordinatorica projekta Amela Bećirović iz udruženja LINK Mostar i Rasim Tulumović mr. ekonomskih nauka.