ODRŽANA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETSKIH DOKUMENATA ZA 2020. GODINU

U skladu sa Zaključcima Općinskog vijeća Općine Jablanica, u Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, danas je, 13.12.2019. godine (petak), održana Centralna javna rasprava o Nacrtu Budžeta – Proračuna Općine Jablanica za 2020.godinu, Nacrtu Operativnog plana implementacije Integralne strategije razvoja Općine Jablanica za 2020. godinu, te o Odluci o izvršenju Budžeta-Proračuna Općine Jablanica za 2020. godine.

Na Centralnoj javnoj raspravi raspravljano je o nacrtu dokumenata, gdje su prisutni imali priliku dati svoje primjedbe, prijedloge i sugestije.
Prema Zaključcima Općinskog vijeća Jablanica, javne rasprave su održane na mjesnom području svih devet mjesnih zajednica i u Podružnici Sovići. Svi zainteresovani građani, fizička i pravna lica, političke organizacije, te nevladine organizacije, svoje prijedloge, primjedbe i sugestije mogu dostaviti i u pismenoj formi Službi za lokalni ekonomski razvoje i investicije, finansije i trezor Općine Jablanica, kao i putem Šalter sale Općine Jablanica, zaključno sa 16.12.2019. godine do 15 časova.