OBILJEŽAVANJE 24. GODIŠNJICE BITKE NA BOKŠEVICI

U prisustvu građana općine Jablanica, članova porodica šehida, RVI, saboraca, gostiju, mještana prekojezerskih sela, u subotu 8. jula, na lokalitetu Lokve, održana je centralna manifestacija obilježavanja 24. godišnjice legendarne bitke na Bokševici.
U ranim satima istog dana održan je pohod i posjeta spomen pločama na bokševičkom platou, a istim povodom, održani su turniri u tavli i stonom tenisu.

Centralna manifestacija na platou Lokve, nakon klanjanja Podne namaza, otpočela je intoniranjem himne BiH, a zatim su delegacije Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Jedinstvene organizacije boraca Jablanice, RVI, Općine Jablanica, Udruženja civilnih žrtava rata Jablanica, JOB Konjic, JOB Drežnica, Predsjedavajući OV Hadžići i OO SDA Jablanica, položili cvijeće kod spomen ploče šehidima Bokševice. Prisutnima su se obratili Emrudin Bešić, predsjednik ratni komandant bataljona 44.brdske brigade i učesnik bitke na Bokševici, Općinski načelnik Salem Dedić, penzionisani general i ratni komandant 4. Korpusa A RBiH, Mustafa Polutak. U dijelu kulturno-zabavnog programa učestvovali su članovi  hora KUD „Prijatelji“ iz Jablanice.