ODABRANI I NAGRAĐENI NAJBOLJI LITERARNI RADOVI U POVODU 1. MARTA – DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

U povodu 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, tradicionalno, učenici J.U. „Srednja škola Jablanica“, pisali su literarne radove posvećene Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovogodišnja tema bila je „Bosna i Hercegovina – to su svi naši snovi“, a kao prvonagrađeni rad proglašen je rad Bešić Majre, učenice II A gimnazije, kao drugonagrađeni ocjenjen je rad Kurić Jasmine, učenice II A gimnazije i trećenagrađeni rad je rad Sefer Nejle, učenice III A gimnazije.
    Tim povodom, Općinski načelnik Salem Dedić je u svom kabinetu upriličio prijem za nagrađene učenice i direktoricu JU „Srednja škola Jablanica" Sabinu Palić, prilikom čega je učenicama koje su napisale najbolje radove, uručio novčane nagrade.
    Načelnik je izrazio zahvalnost učenicama i direktorici JU Srednja škola Jablanica, što svake godine daju svoj doprinos obilježavanju 1. marta, Dana nezavisnosti, te svojim radovima uveličaju svečanu akademiju Općinskog vijeća Jablanica.
    Također, direktorica JU „Srednja škola Jablanica“, izrazila je zadovoljstvo što je Srednja škola, sad već tradicionalno, dio ovog velikog državnog praznika i što njihovi učenici kroz pisanje literarnih radova imaju priliku izraziti svoju kreativnost i podjeliti svoja razmišljanja o 1. martu, Danu nezavisnosti BiH.