KOMANDANT I POMOĆNIK NAČELNIKA ŠTABA CZ U OBILASKU POSTRADALIH PODRUČJA OPĆINE JABLANICA

Općinski načelnik i komandant štaba CZ Jablanica Damir Šabanović i Pomoćnik načelnika u službi CZ općine Jablanica Omer Nezirić, tokom dana (u petak 5.11.2021.) koliko su to uslovi dozvoljavali, obišli su veći dio mjesnih područja općine Jablanica sa ciljem sagledavanja posljedica velike elementarne nepogode koja traje već dva dana i koja je uzrokovala ogromne štete na privatnim i javnim objektima, infrastrukturi,  privrednim objektima.

Mada je rano donositi zaključke jer opasnost od bujica i poplava nije prestala evidentno je da se radi o ogromnim štetama. Poseban problem su klizišta u neposrednoj blizini stambenih objekata u Žužama, Ostrožac, Šabančićima, Dobrinji.
I tokom dana sva raspoloživa mehanizacija je bila na terenu, saniralo se sve što se moglo sanirati, raščišćavani su putevi i komunikacije, uspostavljeno redovno snabdijevanje električnom energijom u naseljima koja su bila isključena: Dobrigošće, Gradac, Gornje Paprasko. Građani su sa svoje strane  kako na privatnim tako i zajedničkim objektima pomagali u normalizaciji stanja.

Donosimo  fotografije samo manjeg dijela posljedica elementarne nepogode.