Održana javna rasprava o nacrtu Plana upravljanja okolišem i društvenim uticajima za projekat rekonstrukcije tunela Crnaja

U okviru Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH, u svrhu realizacije projekta „Rekonstrukcija tunela „Crnaja“, danas je sa početkom u 12:00 sati u Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica  održana javna rasprava o nacrtu  Plana upravljanja okolišem i društvenim uticajima za projekat rekonstrukcije tunela Crnaja.

Javnu raspravu organizovalo je JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.
Na javnoj raspravi predstavnici JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo izvršili su prezentaciju Plana, te ukratko obrazložili cjelokupan Projekat rekonstrukcije tunela Crnaja, faze projekta, dinamiku izvođenja radova, vrstu radova i dr.
Javnoj raspravi prisustvovao je određen broj zainteresovanih građana, koji su iznijeli svoja mišljenja i sugestije.
Nacrt dokumenta može se pronaći na službenoj stranici JP Ceste FBiH na sljedećem linku: http://jpcfbih.ba/bs/aktivnosti/modernizacija-magistralnih-cesta/38 i na web stranici općine Jablanica.
Svi zainteresirani subjekti koji nisu u mogućnosti da prisustvuju javnoj raspravi mogu svoje sugestije i komentare dostaviti u roku od 7 (sedam) dana od dana održavanja javne rasprave putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..